Stabiel materiaal: polycarbonaat

Zowel voor gebruik binnen als buiten zijn polycarbonaat platen enorm populair. Dit kunststof materiaal is vele malen steviger dan glas, terwijl je wel de uitstraling van glas hebt. Van de glasheldere platen is bekend dat ze vrijwel onbreekbaar zijn. Polycarbonaat kanaalplaten van 10mm bestaan uit twee lagen kunststof en worden ook wel aangeduid met de naam tunnelplaten. Tussen de twee lagen zitten tussenschotjes, die de platen zowel boven als onder met elkaar verbinden. Dat verklaart waarom polycarbonaat platen zo’n grote stabiliteit hebben. Wat zijn de voordelen van polycarbonaat en waar gebruik je het voor?

Slagvaste en Uv-werende polycarbonaat kanaalplaten

Een andere naam waaronder de polycarbonaat platen 10mm bekend staan, is kanaalplaten. De meerwandige platen van 10mm dik veren mee en kunnen hierdoor veel gewicht aan. Het materiaal heeft veel positieve eigenschappen, waaronder het kenmerk dat het slagvast is. Dit houdt in dat het nagenoeg onbreekbaar is. Hoewel het lichter is dan glas, is polycarbonaat maar liefst 250 maal sterker dan glas. De 10mm uitvoering geeft aan beide kanten Uv-bescherming via een beschermfolie. Ten slotte is het materiaal inbraakwerend en brandvertragend.

Polycarbonaat: makkelijk bewerkbaar

Dankzij de sterke kwaliteit is polycarbonaat van 10mm heel geschikt als scheidingswand, dakplaat of beveiligingsoplossing. Zo kun je polycarbonaat gebruiken voor veiligheidsbeglazing, een schuifdak of tuinkas. De 10mm variant laat goed licht door en heeft een mooie lichtspreiding. Met frees-, zaag- en boorgereedschappen is polycarbonaat makkelijk te bewerken, omdat het materiaal een zachtheid heeft die het geschikt maakt om standaard en niet standaard vormen mee te creëren. Het materiaal polycarbonaat wordt natuurlijk ook veel toegepast om overkappingen af te dekken. Zoek je een dakplaat voor je overkapping, dan heb je echter wel een plaat nodig met een grotere dikte dan 10mm.

Polycarbonaat op maat laten maken

Polycarbonaat platen 10mm zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen helder en opaal. Je kunt ze bestellen in diverse breedtes en lengtes. Heb je een maat nodig die niet standaard geleverd kan worden, vraag dan een specialist in kunststof platen om de plaat die je nodig hebt op maat te zagen. Een van de bedrijven die maatwerk levert, is Kunststof Forte. Ook bijzondere bewerkingen, zoals boren, buigen, frezen of polijsten, neemt dit bedrijf voor je uit handen. Wie meer wil weten over polycarbonaat platen en de dikte die je nodig hebt, kan bij Kunststof Forte terecht voor zijn of haar vragen.

 

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Relichunters.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart