Dit zijn de werkzaamheden van een calculator

De functie van calculator houdt in dat je dagelijks bezig bent met het maken van verschillende berekeningen. Dit kunnen berekeningen zijn die betrekkingen hebben op bijvoorbeeld de hoeveelheid materiaal die nodig is voor een bouwproject, maar ook het bepalen van prijzen voor een onderneming behoren tot het takenpakket van een calculator. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het belangrijk is om te weten hoeveel marge je op een product hebt en welke ruimte er eventueel nog is. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere taken die bij het werk van een calculator horen. Om je een beetje inzicht te geven in de werkzaamheden als calculator, hebben we een aantal van de belangrijkste taken voor je op een rijtje gezet.

Hoeveel is er nodig?

Wanneer je aanvraag voor een prachtig bouwproject hebt gekregen, is het wel prettig te weten of dit project winstgevend is ja of nee. Een belangrijke eerste stap is daarom dan ook om te bepalen hoeveel materialen er nodig zijn om dit project te kunnen uitvoeren. Dit kan gedaan worden op basis van de informatie die je vanuit de klant krijgt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld bestektekeningen, een ontwerp en prijsgegevens. Op basis hiervan kun je een overzicht maken van de benodigdheden en vervolgens aan de slag met het uitvragen van offertes.

Offertes opvragen

Nadat je weet wat je nodig hebt, is het ook fijn te weten wat de kosten hiervan zullen zijn. Dit is immers waaruit uiteindelijk zal blijken of het wel of niet haalbaar is om een bepaalde klus aan te nemen. Het grote voordeel aan het aanvragen van offertes, is dat dit vaak het startpunt is voor een onderhandeling. Wel is het goed te weten dat dit niet altijd het geval is. Het is namelijk wel een verschil of je 3 schroeven nodig hebt of een uitvraag hebt gedaan voor enkele tienduizenden euro’s aan materialen. Bepaal daarom dus ook nadat je de offertes hebt ontvangen, met welke partijen je in gesprek gaat over het eventueel onderhandelen over de prijs. Je kunt namelijk wel heel veel energie steken in een kleine offerte, maar dat levert je uiteindelijk natuurlijk niet heel erg veel op.

De begroting wordt gemaakt door de calculator

Wanneer je als calculator alle informatie hebt verzameld, is het tijd om een begroting te maken. Hierin worden alle kosten bepaald en kan er uiteindelijk worden gekeken of het wel of niet verstandig is om deze klus uit te gaan voeren. Op het moment dat de marges minimaal zijn, kan het verstandiger zijn om aan je voorbij te laten gaan. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij een kleine fout direct in de rode cijfers schiet voor dit project.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Relichunters.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart